kinderkamer

Handige tips om de kinderkamer te decoreren

De kinderkamer is veelal de kleinste slaapkamer in huis. Het is echter niet alleen een plek waar je kind slaapt, maar ook waar het even alleen kan zijn, tot rust kan komen en spelen. Het is daarom van belang dat deze ruimte optimaal wordt benut. Je kind moet er zich goed voelen, daarom laat je ze best meedenken over de kleur en inrichting ervan.

Hou bij de inrichting van een kinderkamer rekening met de toekomst. Een kind ontwikkelt en verandert zeer snel waardoor zijn smaak constant evolueert. Goed afgewerkte muren, mooie binnenbepleistering en kwalitatieve vloeren zorgen ervoor dat je de kamer snel opnieuw kan veranderen en decoreren.

Om te voorkomen dat je bijna elk jaar opnieuw (duur) moet inrichten maak je best een plan. Denk na over de stijl, maar ook het praktische zoals opbergmogelijkheden.

De inrichting

Er moet vooral een goede indeling zijn zodat je dezelfde dingen nog jarenlang kunt gebruiken.

Wanneer je gebruik maakt van een aantal vaste en losse meubels, kun je de losse spullen later makkelijk vervangen en de vaste meubels behouden.

De blijvende voorwerpen zijn tijdloos, hebben een warme maar neutrale kleur en mogen wel iets kosten, denk hierbij aan vloertegels en wandtegels, vloerbekleding, gordijnen, behang en  de (grote) kleerkast.

Voor de losse accessoires kun je eventueel tweedehands spulletjes en meubeltjes aanschaffen omdat die maar voor een korte periode gebruikt zullen worden.

kinderMeubel

halloKittyMat

Minimeubeltjes zoals tafeltjes, stoeltjes en bankjes zijn hiervan enkele voorbeelden.

Zij geven echter wél een persoonlijke toets aan de kinderkamer. De sfeer kun je naargelang  de leeftijd van je kind makkelijk aanpassen.

Kussens, (thema)bedovertrekken, tapijtjes, kadertjes en fotolijstjes kun je prima regelmatig wisselen.  Zo kan je eens goed opruimen én kan je kind wat  spulletjes uitkiezen zodat je hem op een betaalbare manier kan betrekken bij de inrichting van zijn kamer.

(multi)functioneel

ChangeBabyDesk

Je kan eveneens kiezen voor enkele functionele  én multifunctionele voorwerpen.

In plaats van een verzorgingstafelkun je alvast een bureautje kopen waar dan het verzorgingskussen op ligt, maar waar je kind later ook zijn huiswerk kan maken.

toyBoxJe kan hun speelgoed natuurlijk stapelen in plastiek bakken, maar een ouderwetse speelgoedkist staat zoveel mooier,  kan tijdens de hele kindertijd gebruikt worden en met wat kussens erop heb je  zelfs een bankje.

Wanneer het tijd is om voor je kind een echt bed te kopen, kies je best voor eentje met een ingebouwde opbergruimte eronder. Zo heb je al wat meer plaats voor je  opgroeiend kind die steeds meer ruimte zal nodig hebben  om zijn steeds groter wordend speelgoed en spullen  in op te bergen. Zijn ze eenmaal groot en op zoek naar een studentenkamer in brugge, dan kan je ze helpen met de inrichting, maar daar schrijven we later wel eens een artikel over.

Niets is blijvend als het  om kinderen gaat. Ze veranderen  zomaar van favoriete voedsel, kleuren en stijlen. Voor het ontwerp van hun kamer is dit niet anders.  Ze zullen zeker vragen om hun kamer te veranderen, maar wanneer je deze tips volgt kun je jezelf een hoop tijd, geld én frustratie besparen. Een goede kinderkamer is tenslotte een kamer dat met je kind meegroeit.