solarTool

Mooie tuinverlichting die op zonne energie werkt

Gezellig nagenieten op een warme zomeravond in je tuin of op je terras wordt zoveel aangenamer met  prachtige, subtiele feeërieke verlichting.

Hiervoor heb je niet langer een speciale dure installatie nodig voor buitenverlichting waarbij elektriciteitskabels diep ingegraven worden voor het zicht en de veiligheid. Je kan gewoon naast sfeervolle kaarsjes en fakkels gebruik maken van lichtjes die werken op zonne-energie.

Tuininrichting

Tuininrichting is een kunst op zich en het lijkt eenvoudig. Maar de kunst is net het aanleggen van subtiele accenten zonder te overdrijven, zoals het verlichten van je mooie terrastegels. Vraag vooraf altijd raad aan je interieurarchitect zodat de interieur concepten en ideeën van binnen ook buiten worden doorgetrokken.

Solar tuinlamp

hangingsolargarden-light De energie, gratis en voor niets van de zon, wordt tijdens de dag via ingebouwde zonnecellen opgevangen en opgeslagen in de oplaadbare batterij van de solar lamp. Wanneer het donker wordt lichten  de energiezuinige LED-lampjes van het toestel voor een hele nacht op .

Er is geen bedrading nodig en je kan ze bovendien makkelijk plaatsen, verplaatsen en vervangen. Kinderen en dieren lopen ook geen gevaar op elektrocutie.

Ruime keuze

solarSecureBuitenverlichting wordt vaak gebruikt als avondverlichting  bij de voordeur of  als waarschuwingslicht wanneer  iemand de inrit oploopt of achter huis huis komt. Dit licht hoeft niet continu te branden, maar alleen wanneer je het echt nodig hebt.
Hiervoor gebruik je dan een (solar)lamp met bewegingsdetector.

fairyGardinFlowers
Maar je kan ze echter (zonder detector) ook gebruiken om je tuin te verfraaien. Zo kun je je tuin in de zomer eveneens gebruiken als het donker wordt. Deze verlichting hoeft het daglicht niet na te bootsen. Het gebruik van subtiel, verfijnd licht geeft het beste resultaat, daardoor zijn led-lampjes ideaal.

lampion

Er zijn tal van modellen en er komen steeds nieuwe smaakvolle ontwerpenbij.  Er zijn er voor op de grond, tegen de muur of in bomen en struiken.  Je komt ze tegen in verschillende vormen en kleuren, zoals lichtslingers, lampionnen, bloemen, druppels, diertjes, sprookjesfiguurtjes,…
Je kan kiezen voor wit licht of een kleurenpalet  tijdens bv een tuinfeestje.

Sfeer creëren

simpleSolar

Waar je precies je lichtjes plaatst is  een beetje een kunst op zich. Je kan  gebruik maken van eenvoudige solarlampen en toch een stijlvol creatief verlichtingseffect  bekomen waarbij je tuin zelfs groter lijkt. Kleine groepjes zachte lampen ogen beter dan één sterk licht. Je kan deze best  tussen je sier- en slingerplanten verstoppen. Dé sleutel is vooral het leggen van subtiele accenten.

Zachte en talrijke lichtbronnen  geven een romantisch effect

Het licht moet je planten, beeldjes en bomen benadrukken, niet verblinden. Te fel licht doet afbreuk op de mystieke sfeer.  Lampen op zonne-energie verspreiden een diffuus licht en geven dus geen gerichte praktische verlichting, wat dus perfect is.

gardenFairy

Is  er echter té veel verlichting, dan gaat het effect ook verloren. Je probeert best de zachte tinten van een avondschemering na te bootsen.

Verder kun je enkele speciale solar decoratie voorzien die het magische effect vergroten zoals dit lieflijk feetje.

Gebruik maken van solarlicht  is perfect om op een elegante, makkelijk manier lichtdecoratie in je tuin te verzien. Je hebt geen speciale installatie of bekabeling nodig en kan ze overal plaatsen waar elektriciteit niet voor handen is. Bovendien levert het een besparing op voor je elektriciteitsrekening, is het milieuvriendelijk én heb je een zeer ruime  keuze.