haart

Doe grenzeloze design inspiratie op via interieur site Houzz.com

Houzz.com is een website die je kan inzetten ter inspiratie van het inrichten van je woning. Je krijgt een eindeloze reeks aan foto’s te zien van bijzondere woningen van klassiek tot eigentijds tot modern. Het betreft vaak luxueuze woningen van meer dan 1 miljoen euro maar wie tussen de lijntjes kijkt kan kleinere concepten toepassen op de eigen woning.


house1

De site is opgedeeld in 5 categorieën: Photos, products, find a pro, ideabooks en advice

Photos

Waar het hoofdzakelijk om gaat is het onderdeel ‘photos‘. Je kan zoeken op het type kamer, bv. keuken of woonkamer, en een filter instellen op de stijl van de inrichting. Kies je voor moderne woonkamer dan krijg je een overzicht van foto’s die met deze kernwoorden getaged zijn.

interior1

Als je een detail van een foto bekijkt dan kan je verder surfen en het volledig project bekijken. Dan zie je niet enkel de éne foto maar alle foto’s die genomen zijn in dezelfde woning. Dat is handig om kennis te maken met de volledige stijl.

products

Het products gedeelte is niet bruikbaar in Vlaanderen. De producten worden nl. enkel verzonden naar adressen in de Verenigde Staten. Spijtig, want er zitten best leuke en orginele producten tussen.

Find a pro

Dat de site zich nog duidelijk richt op een US publiek wordt ook duidelijk in het ‘find a pro’ onderdeel want er zijn slechts 200+ Belgische professionals tegenover meer dan 2 miljoen in de US.

Ik hoop dat we in de toekomst nog meer professionele interieur architecten en meubel ontwerpers op Houzz.com zullen treffen.

Ideabooks

Als je je éénmaal hebt opgegeven voor een gratis account dan kan je zelf ideabooks aanmaken. Dit zijn de foto’s die jij goed vindt en wilt bewaren in een bundel.

Maar ideabooks worden ook in elkaar geknutseld door de redactie van Houzz.com, als een soort van thematische foto collectie. Hieronder wat voorbeelden:

Advice

Tenslotte is er een soort van forum waar gebruikers onder elkaar tips en advies kunnen geven. Zit je dus even vast met je interieur concept? Gooi het dan in de groep en hopelijk kan iemand je verder helpen.

Houzz.com is een leuke site om te doorbladeren, je kan er letterlijk uren in doorbrengen. Je nieuwbouw woning baseren op een project van de site is echter moeilijk omdat de afmetingen van de gepubliceerde woning zeer exuberant zijn. Het zou fijn zijn indien Houzz ook kleinere woning zou publiceren. Neem daarom inspiratie op per kamer en ga op zoek naar leuke ideeën die soms verborgen zitten in de miljoenen foto’s.