tegels

Tegels kopen voor je woning, waar op letten?

Een vloer of wandtegel kan het uitzicht en de voeling van een kamer volledig veranderen. Het kiezen van de juiste tegel voor je woning is daarom geen makkelijke beslissing. Het is een proces waarbij je je persoonlijke voorkeuren (en dat van je partner) moet combineren binnen het beschikbare budget. Prefereer je een modern ontwerp of toch meer een klassiek geïnspireerde vloer- of wandtegel?

Waar op letten bij het kiezen van een tegel?

vloer1Tegenwoordig heb je heel veel mogelijkheden.

Je kan kiezen uit een uitgebreide reeks van kleuren, maten, vormen, patronen (mozaïk), afwerking (voegsel) en materialen (zoals natuursteen of keramiek) als aanvulling op elk interieur.

Je goed voorbereiden

Vooraf bepalen wat je precies verwacht van je vloer zorgt ervoor dat je de beste keuze maakt en tevreden bent en blijft met je investering, je gezin zal er immers dagelijks op lopen. Je kinderen zullen opgroeien terwijl ze op de vloer morsen, spelen, springen en dansen.

De kwaliteit onderzoeken

Hoe intensief zal je je vloer gebruiken? Heb je een omvangrijk gezin met actieve kinderen en grote huisdieren waardoor je de vloer vaker zal moeten onderhouden? Dan heb je nood aan een duurzame kwalitatieve tegel die makkelijk te onderhouden is maar ook bestand is tegen deuken, krassen, vlekken en vocht.

Gaan voor veiligheid

Een volgend punt om over na te denken is de veiligheid van je kinderen maar ook van minder mobiele personen zoals ouderen. Wordt de vloer regelmatig blootgesteld aan vocht zoals in de badkamer of de keuken? Een vlakke tegel kan erg glad worden wanneer ze nat is. Tegels met reliëf (textuur) zijn in dat geval aan te raden op deze plaatsen en misschien wel voor het hele huis.

Vloerverwarming is een aanrader

Een nadeel dat je kan ondervinden is dat ze vaak koud aanvoelen.

Tegels zijn nu zo divers dat je ze voor heel je woning kan gebruiken. Ze zijn ongetwijfeld één van de mooiste en meest creatieve vloerbedekkingen.

Maar ze voelen soms koud aan, de beste oplossing? Vloerverwarming. Tegenwoordig is de installatie eenvoudig en niet duur.

Het is aangenaam warm onder je voeten en je hebt de voordelen van een stenen vloer. Er is geen extra kost voor radiatoren die ruimte innemen en je kan de tegel makkelijk doortrekken naar alle ruimtes.

Parketimitatie: De charme van hout

Ben je op zoek naar een tegel met de uitstraling van hout, dan kan je een parketimitatie tegel overwegen voor je muur of vloer. De talrijke kleurtinten van de ‘tegelplanken’ stralen dezelfde natuurlijke schoonheid en fraaiheid uit als een authentieke houten vloer.

Let er wel op dat je kiest voor kwaliteit. Bij goedkopere inferieure producten kan het zijn dat je van nabij de pixels van de houtafbeelding ziet. Omdat het gaat om langere tegels controleer je best ook of ze aan de zijkanten of in het midden gebogen zijn. Dit maakt het voor de vloerder absoluut niet makkelijk en je vloer zal vlugger beschadigd worden en slijtage vertonen. Een nerf structuur kiezen, zorgt niet alleen voor nog meer authenticiteit maar ook voor antislip (en dit voor heel het huis.)

Natuursteen: Uit natuurlijk gevormde materialen

De unieke uitstraling en het natuurlijk charisma van natuursteen bezorgt je woning de ultieme afwerking. Natuursteen bestaat in tegenstelling tot keramiek (gebakken aarde en mineralen) uit natuurlijk gevormde materialen. Er is een grote verscheidenheid dat varieert van mooie geaderd marmer tot rustiek graniet en veelzijdige leisteen tegels afkomstig van over de hele wereld. Elke tegel heeft zijn eigen uniek kenmerk, patroon en textuur, wat deze uniek en tijdloos maakt. Hun sterkte en duurzaamheid kan tevens op een verscheidenheid van oppervlakten worden aangewend.

Tegels kopen in Brugge

logo vm tegelsWe hebben heel wat winkels bekeken en kwaliteiten vergelijken en we zijn uiteindelijk uitgekomen bij vm-tegels in Oostkamp. Hun showroom is groot en staat vol gloednieuwe en moderne tegels en accessoires.

badkamer inrichtingWanneer je gaat winkelen voor de perfecte tegel dan zijn hun interieur hoeken een goede indicatie van hoe het er bij je thuis kan uitzien.

Zo heeft vm-tegels diverse interieur architecten beschikbaar in de winkels die je zullen adviseren tijdens de inrichting van je woning.

De interieur architect begrijpt hoe kleur, verlichting, ruimte, afmetingen en plaatsing van vloeren een invloed hebben op de sfeer die je in je woning wilt creëren.

Bekijk hieronder nog een interview met Martin en Thibaut Vanhollebeke van vm-tegels.

Zoals je merkt is het kiezen van tegels voor je woning weer ‘in’. Er zijn immer zoveel prachtige ontwerpen die vandaag beschikbaar zijn alsook tal van nieuwe manieren om deze te integreren in de ruimte. De aantrekkingskracht van de tegels is meer dan ooit duidelijk: z’n duurzaamheid, variëteit en esthetische karakter.